Pauline Zwart

Pauline ZwartErvaring
Met plezier stel ik me aan je voor. Ik ben een verandermanager met ruim 25 jaar werkervaring in de commerciële en publieke sector. In die tijd vervulde ik in toonaangevende organisaties een leiderschapspositie op managementteam niveau. Meer informatie daarover vind je in mijn LinkedIn profiel.

Sinds 2010 werk ik vanuit mijn eigen bedrijf.  Als veranderkundige zet ik me met plezier in voor positieve maatschappelijke ontwikkeling. Ik help professionals in de publieke sector om:

  • innovatief samen te werken met netwerkpartners
  • veranderingen echt voor elkaar te krijgen (dus niet alleen op papier)

Opdrachtgevers waarderen dat ik helderheid breng in complexe vraagstukken en een creatieve, praktische veranderaanpak hanteer. Bij de opdrachten van Connecta gaat het vaak om complexe vraagstukken in het publieke domein. Ik werk op dit moment vooral voor organisaties in het veiligheidsdomein en het sociaal domein.

In veranderopdrachten (als interim-manager of adviseur) en leertrajecten (als ontwikkelaar, facilitator of docent) deel ik graag mijn kennis en netwerk. Ik werk daarbij op basis van drie kernwaarden: helderheid, creativiteit en verbinding.

Aanpak
Samen met de opdrachtgever kies ik een veranderaanpak die past bij de situatie. Er is immers niet één beste manier van veranderen. Daarbij werk ik met ‘wat er is’. De wil en professionaliteit om samen te werken is vaak al aanwezig in de organisatie. Verandermanagement betekent dan vooral het versterken van het verandervermogen dat er al is.

Kwaliteit
Leren is een levensader voor mij. Na mijn academische studie volgde ik opleidingen bij o.a. de Academie voor Management, Nijenrode, De Baak en SIOO. Bij dit laatste instituut rondde ik mijn Master of Change Management af. Daarnaast heb ik de internationaal erkende certificeringsprocedure voor Certified Management Consultant (CMC) doorlopen. De titel CMC wordt verleend door de International Council of Management Consulting Institutes (ICMCI). Een CMC-consultant neemt deel aan een systeem voor permanente educatie. Dit biedt opdrachtgevers de zekerheid dat de kennis en kunde van de adviseur actueel en op niveau is.

Inspiratie
Zelf leer ik ook elke dag over veranderen en samenwerken…… Ik voel me bevoorrecht om te werken op een prachtige plek. Als ik aan het werk ben zie ik door het grote raam vogels, konijnen en fazanten. De natuur is een bron van inspiratie voor mij.

Genieten
Ik geniet van samenzijn met gezin, familie en vrienden, koken (zonder pakjes) en snel of juist langzaam reizen. En verder spaar ik belevingen, ontmoetingen, nieuwigheden en toevalligheden.

Blog
Op deze website schrijf ik ook sinds 2010 met plezier een blog. Je zou me kunnen karakteriseren als een schrijvende uil 🙂