Is samenwerken vooral sleuren en trekken? (6/8)

Als ik cursussen geef vraag ik deelnemers naar hun eigen leervraag. Als hulp bij het opschrijven geef ik een invulzin: ‘hoe kan ik ….. zonder dat….”. Je maakt met zo’n zin heel concreet wat je wilt bereiken én wat je daarbij niet wilt verliezen. Dat maakt de spanning voelbaar waar je in zit.

Als ik de leervragen verzamel valt me iets op. Veel deelnemers schrijven: ‘hoe kan ik mijn project realiseren, zonder dat ik ga sleuren en trekken aan anderen’? Die vraag zie ik in tientallen varianten voorbij komen. Sleuren en trekken aan anderen, weerstand overwinnen, overtuigen… het kost ons allemaal veel energie. Kan dat ook anders?

Een tijdje geleden was ik aanwezig bij een mooie bijeenkomst over volgerschap. Het is een onderwerp dat mij intrigeert. Formeel gezien zijn er in organisaties immers veel meer volgers dan leiders; de verhouding is meestal 1:10 of zelfs meer. Leiders bestaan alleen bij de gratie van volgers, zoals dit bekende filmpje laat zien:

Toch vind je op de site van Managementboek 350 boeken over leiders en maar 3 boeken over volgers. In de Westerse cultuur associëren we ‘leiden’ kennelijk met initiatief en actie en ‘volgen’ met passiviteit. Vreemd, want we weten al eeuwenlang dat er veel moed voor nodig kan zijn om te volgen. Kijk maar naar de moedige mensen die in een dictatuur een nieuwe (democratische) beweging durven te gaan volgen.

Het antwoord op de vraag ‘hoe kan ik mijn project realiseren, zonder dat ik ga sleuren en trekken aan anderen’? kan dus zijn: ‘vertoon goed volgerschap’.

Kijk voordat je met jouw project start eens of iemand al iets geweldigs aan het doen is. Kun je aansluiten in plaats van zelf initiatief nemen?

Goed volgerschap kun je koppelen aan het denken in driehoeken uit mijn vorige blog. Het acteren in driehoeken begint bij de initiator. Hij of zij vertoont leiderschap, maar krijgt niets van de grond zonder actor. De actor is de ‘eerste volger’uit het filmpje. De ondersteuner kun je zien als de tweede volger.  

Three is a crowd and a crowd is news !

Een alternatief is om wél zelf de initiator te zijn en je te concentreren op één ding: ‘be easy to follow’. Kijk om je heen en stel vast wie mee wil doen. Maak jij dat gemakkelijk en leuk? Vergeet maar even al die mensen die stil blijven zitten. Eén volger maakt jou tot een leider. En met de tweede volger is een beweging geboren.

the first follower turns a lone nut into a leader

Wil jij in jouw verandering ook met meer plezier en minder gesleur aan de slag? Wie weet is mijn 1-daagse programma Verandersprong dan iets voor jou.  Bel of mail me even als je meer info wilt.

PS: een prachtig voorbeeld van een initiator is voor mij wijkagent Wilco Berenschot met zijn ‘pop-up politiebureau’. Ik gun Wilco vele actoren en volgers! Wie is voor jou een inspirerende initiator die je graag wil volgen? Ik vind het leuk als je die deelt via mijn FacebookpaginaTwitter of LinkedIn. Tot snel!