Mijn vijf favoriete veranderkunde boeken

In de afgelopen weken heb ik jullie meegenomen op een reis langs mijn vijf favoriete veranderkunde boeken. Dat waren achtereenvolgens:

  1. Leren Veranderen
  2. De I Tjing
  3. Managing Innovation
  4. Leidinggeven zonder bevelen
  5. Leren samenwerken tussen organisaties

shelfieAls ik zo dit rijtje terugzie, weet ik dat ik nog veel meer boeken had kunnen noemen. Tegelijk is het ook leuk om te zien dat de thema’s waar ik inspiratie uit haal in mijn werk (leren, veranderen, ‘oude wijsheid’, innovatie, leidinggeven en samenwerken) er allemaal in terugkomen. Dank voor het meelezen in de afgelopen weken en voor jullie reacties.
Ik ga de teksten van mijn blogs (inclusief het blog over de vraag waarom lezers leiders zijn) bundelen in een eboek. Binnenkort meer daarover!

Volgende week begin ik een nieuwe serie van vijf blogs. Tijdens de internationale conferentie van Management Consultants die ik eind september bijwoonde heb ik veel geleerd van inspirerende sprekers zoals Fons Trompenaars en Ricardo Semler. Die ervaringen deel ik graag met jullie. Dat wordt het thema van de nieuwe serie. Tot snel!