Het Lanceerplatform geeft je vleugels……..

Heb jij dat nou ook? Je start een nieuw project binnen het publiek domein. Alleen aan voorbereiding ben je al weken kwijt. Dat moet toch sneller kunnen, als je iemand zou vinden die iets dergelijks al eerder heeft gedaan. Maar: hoe vind je die?

Voor zo’n vraag is nu een oplossing: het Lanceerplatform! Het geeft je een basis om je project veel sneller van de grond te krijgen. Het idee achter het Lanceerplatform is eerder toegepast in de vorm van Serious Ambtenaar. Gemeenten en andere overheden hebben een praktische vraag. Een team dat elders in de publieke sector aan zo’n zelfde vraag heeft gewerkt komt helpen. Het nieuwe aan het Lanceerplatform is dat het team dat bij jou aanhaakt, bestaat uit ambtenaren, externen en studenten. Zij zetten zich in om jouw project snel van de grond te krijgen.

Nu vraag je je misschien af: ’Kan ik meedoen? Want dat klinkt goed’. Dat kan, als je bereid bent tot geven en nemen. Praktisch betekent dat, dat jouw organisatie ook kleine teams van ambtenaren, externen en studenten beschikbaar stelt voor het Lanceerplatform. Ook jullie hebben immers ervaring met unieke projecten waarmee je collega’s in de publieke sector kunt helpen. Het Lanceerplatform bemiddelt op een slimme manier tussen aanbeiders en vragers. Het helpt om leren te versnellen.

We zijn blij als je nu denkt: “Prima, waar kan ik me aanmelden?” Want het Lanceerplatform is nog een idee dat support nodig heeft. Dit idee van een team, bestaande uit Pauline Zwart, Astrid Tol en Jan Hof won de 3e plaats bij de pitches tijdens de Stampijfabriek op 15 maart jl. Het wordt ondersteund door SlimmerNetwerk, het programma voor vernieuwing in de publieke sector. Op 13 juni waren we één van de vijf genomineerden voor #Pitch2013 bij het ministerie van BZK. We wonnen net niet…. maar gaan wel door!

Heb jij een project waarin je samenwerkt als ambtenaar, externe en/of student? Ben je bereid om 1 dag te investeren om elders een project te helpen ‘lanceren’? Of heb je juist behoefte aan hulp om je project van de grond te krijgen? Meld je dan bij één van ons:

  • Astrid Tol, astrid.tol@rgd.minbzk.nl
  • Pauline Zwart, info@connecta.nl
  • Jan Hof, jan.hof@minbzk.nl

Of bel me gewoon op 0654233288. We zoeken nog 1 of 2 projecten die met ons aan de slag gaan: leren door te doen!

Wil je niet direct meedoen, maar wel op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 thoughts on “Het Lanceerplatform geeft je vleugels……..